Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   MIDR: „Operatorii aerieni naționali, excluși…

MIDR: „Operatorii aerieni naționali, excluși din Lista de siguranță a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Pot efectua zboruri din 31 mai”

Imagine simbol. Sursa: diez.md

Operatorii aerieni naționali au fost excluși din Lista de siguranță a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Naționale (MIDR). Aceștia pot efectua zboruri către Regatul Unit, începând cu 31 mai 2023, conform reprezentanților Ministerului.

„Autoritățile de profil engleze au decis excluderea operatorilor aerieni naționali din Lista de siguranță a Marii Britanii, urmare a misiunii de evaluare a capacităților țării noastre de a asigura supravegherea siguranței zborurilor, desfășurată în perioada 3-7 aprilie curent”, se arată într-un comunicat al MIDR.

În acest sens, Comitetul pentru siguranța aeriană al Regatului Unit, în ședința din 24 mai, a constatat că Republica Moldova întrunește cerințele necesare pentru eliminarea din lista de siguranță a Regatului Unit.

Potrivit sursei citate, această acțiune marchează finalizarea celei de-a 6-a etape a procesului de eliminare, după evaluarea echitabilă și proporțională a tuturor transportatorilor aerieni din țară.

Șapte companii aeriene operează, în prezent, zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. În condițiile în care compania „Air Moldova” și-a suspendat zborurile până la mijlocul lunii iunie, iar mai multe voci prevestesc un posibil faliment, ZdG vă propune să vedeți care sunt alternativele și spre ce destinații se poate zbura din Chișinău cu celelalte companii aeriene.