Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Cât au costat deplasările…

DOC Cât au costat deplasările efectuate de delegațiile prezidențiale în România și în Regatul Belgiei

Președinția a cheltuit 12,7 mii de lei pentru deplasările efectuate de delegațiile prezidențiale în România și în Regatul Belgiei.

Astfel, pentru vizita oficială de lucru efectuată în România, în perioada 22-23 noiembrie, a fost cheltuită suma de 4,5 mii de lei – cheltuieli pentru diurnă, fiind delegată președinta R. Moldova, Maia Sandu, secretara generală a aparatului președintei, Cristina Gherasimov, consiliera pe comunicare publică, purtătoare de cuvânt a președintei, Sorina Ștefîrță, și Alexandru Vdovicenco, specialist principal în secția comunicare cu mass-media a Direcției comunicare și protocol a aparatului președintei R. Moldova.

Pentru vizita de lucru în Regatul Belgiei, la Bruxelles, în scopul participării la lucrările summit-ului Parteneriatului Estic, în perioada 14-16 decembrie, Președinția a cheltuit 8,2 mii de lei, inclusiv diurnă – 3 mii de lei și bilete avia – 5,2 mii de lei, fiind delegată președinta R. Moldova, Maia Sandu, și Cristina Gherasimov secretara generală a aparatului președintelui R. Moldova.

În perioada 22-23 noiembrie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită oficială în România, la invitația omologului său de la București. În cadrul vizitei, au fost semnate Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare R. Moldova – România și Acordul între Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

În perioada 16-17 decembrie, șefa statului a participat la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic (PaE).