Cu ce avere pleacă din funcție șeful Metalferos, după ce a condus întreprinderea cinci ani

Alexei Ţimbrovski, care la începutul lunii august și-a dat demisia de la conducerea S.A. „Metalferos”, principalul colector și exportator de metale feroase și neferoase din R. Moldova, după ce a condus întreprinderea de stat timp de cinci ani, a depus astăzi, 14 august, declarația de avere și interese pentru 2019.

Potrivit actului de avere, în șapte luni ale anului curent Alexei Ţimbrovski a ridicat mai mult de jumătate de milion de lei din salariu, mai exact 679 474 de lei.

Un milion de lei, indică fostul șef de la „Metalferos” SA, l-a obținut din oferirea în arendă a unui teren agricol.

Familia Ţimbrovski deține în proprietate aproape 900 de terenuri agricole, trei apartamente și două mașini.

Cel mai mare apartament, de 143 m.p., familia la-a cumprat în 2016 cu 2,3 milioane de lei.

Familia conduce o Tayota Land Cruiser 200, fabricată în 2009 și cumpărată cu un an mai târziu cu 110 mi de lei, și un Mercedes ML 350, fabricat în 2008 și cumpărat în 2011 cu 200 de mii de lei.

Pe conturile bancare, familia deține 12 mii de euro și 5 mii USD.

Alexei Țimbrovski a ridicat în 2018 un salariu de 1 039 626 lei, iar în 2017 – 931,7 mii lei.

Alexei Țimbrovschi a condus SA „Metalferos” din iulie 2014. Anterior, acesta a fost șef al Patronatului Întreprinderilor Industriei Prelucratoare de Carne.

La începutul lunii curente, ministrul Economiei și Infrastructurii a declarat că este pregătit un proiect de lege care prevede lichidarea monopolului instituit de „Metalferos”.

După demisia lui Țimbrovski, manager general interimar al companiei, în care Guvernul deține 78%, a fost numit Grigori Mîrza, în vîrstă de 38 de ani, născut în Polonia, dar cetățean al R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *