Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Activitatea Energocom va fi supusă…

Activitatea Energocom va fi supusă unui audit financiar

Sursa: SA Energocom/Facebook

SA Energocom anunță că a contractat compania KPMG pentru efectuarea auditului financiar până în anul 2024.

Compania a fost selectată în rezultatul evaluării ofertelor de prestare a serviciilor de audit financiar recepționate de la companiile grupului Big Four.

„Luând în considerare faptul că SA Energocom și-a extins activitatea pe piața energetică europeană, având contractat și un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat achiziției de gaze naturale în cadrul realizării proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, pentru a întruni inclusiv cerințele Băncii, activitatea SA Energocom necesită a fi supusă unui audit financiar mai complex ce urmează a fi realizat de o companie de audit de talie internațională”, se arată într-un comunicat publicat de Energocom.

Conform societății pe acțiuni deținută de stat, KPMG deține „un portofoliu de activitate bogat” și prestează servicii de audit financiar în R. Moldova, România, dar și în alte țări.

„Are o echipă puternică de profesioniști cu experiență vastă în auditul companiilor din domeniul energetic atât din R.Moldova cât și de peste hotare, respectiv, cunoaște foarte bine specificul activității pe piața energetică locală, dar și pe piața internațională. Acest lucru garantează realizarea unui audit financiar de nivel înalt, în strictă conformitate cu cerințele legislației naționale și internaționale în vigoare”, notează Energocom.