Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Reprezentanta Israelului a câștigat Eurovision…

Reprezentanta Israelului a câștigat Eurovision Song Contest 2018

Câştigătoarea Eurovision Song Contest 2018, desfăşurat în Lisabona, Portugalia, este Netta Barzilai, reprezentanta Israelului. Ea a reuşit să-şi surclaseze concurenţii cu piesa „Toy”, obţinând 529 de puncte.

Chiar de la începutul concursului, Netta Barzilai era printre favoriți. Aceasta este a patra victorie pentru Israel (1978, 1979, 1998 și 2018).

Cine este Netta Barzilai

Netta are 25 de ani. Ea s-a născut pe 22 ianuarie 1993 în orașul Hod HaSharon, unde locuiește și astăzi. La o vârstă fragedă, s-a mutat împreună cu familia ei în Nigeria, unde a locuit patru ani, pentru ca, ulterior, să se întoarcă în Israel. Înainte de înscrierea obligatorie în Forțele Armate Israeliene, Netta a făcut un an de voluntariat pentru Nahal, un program paramilitar al armatei israeliene, iar mai apoi s-a înrolat în Marina israeliană. Netta Barzilai este o cântăreață israeliană. Netta s-a remarcat în ţara de origine după ce a câştigat concursul televizat HaKokhav HaBa, echivalentul Next Star-ului românesc, iar în luna februarie a decis să participle la Eurovision. Înainte de Eurovision, ea nu a semnat single-uri de mare succes, acesta fiind primul ei mare hit.  Artista susține că piesa ei vine cu un mesaj puternic despre condiţia femeii în societatea de astăzi, însă, ceea ce a atras atenţia fanilor au fost sunetele de găină pe care Netta le-a imitat în timpul prestaţiei.   Într-un interviu pentru Wiwibloggs, cântăreaţa a explicat care este semnificaţia respectivelor sunete: „Este atât de amuzant că oamenii sunt interesaţi de acest detaliu. Sunetele imitate au un dublu sens. Zgomotele fac trimitere la persoanele laşe care nu acţionează aşa cum simt, se folosesc de alţi oameni şi îi tratează ca pe nişte jucării sau marionete. De asemenea, «baka» înseamnă şi «prost» în japoneză. Cântecul are un mesaj important: renaşterea puterii feminine şi a justiţiei sociale”, a explicat artista, relatează adevarul.ro.

În acest an, R. Moldova a fost reprezentată de către trupa „DoReDos”, cu piesa „My Lucky Day”.  Aceștia au reușit să ajungă pe locul 10, obținând 209 puncte.

Voturile au fost acordate mai întâi de către un juriu specializat din fiecare țară și apoi de către telespectatori. Punctajul a fost apoi comasat și s-a determinat câștigătorul.

Anul trecut, fiind reprezentată de trupa SunStroke Project, R. Moldova s-a clasat pe locul trei, obținând cea mai bună clasare din istorie.