Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit vicecampioană…

Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană

Sursa: MEC

R. Moldova a înregistrat un nou succes la Campionatul European de Lupte Feminine, ediția 2023, rezervat seniorilor, care s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie la Zagreb, Croația. Luptătoarea Irina Rîngaci a obținut medalia de argint, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova, în finala de la Zagreb, Irina Rîngaci a fost învinsă de Mimi Hristova din Bulgaria, campioana europeana de acum 3 ani.

Totodată, Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale informează că Iulia Leorda a fost la un pas de a lua medalia de bronz in duelul cu Maria Prevolaraki din Grecia. Scor final 2-5, sportiva din R. Moldova clasându-se pe locul 5.

Victoriile obținute de către luptătoarea din R. Moldova se datorează efortului și devotamentului față de acest sport, dar și muncii antrenorilor lotului Naţional de lupte feminine: Andrei Chiperi și Petru Chiperi, antrenori emeriți, notează MEC.

Joi, 20 aprilie, Anastasia Nichita a obținut medalia de aur în categoria de până la 59 de kilograme în cadrul Campionatului European 2023, rezervat seniorilor.