Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Judocanul Denis Vieru a devenit…

Judocanul Denis Vieru a devenit campion european

Sursă foto: Federația de Judo/ Facebook

Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de aur la Campionatul European din Montpellier, Franța, în categoria de 66 kg vineri, 3 noiembrie. Denis Vieru l-a învins în finală pe spaniolul David Garcia Torne.

Campionul nostru, a demonstrat înca o data măiestria tehnică, forța interioară și determinarea de neclintit. Denis Vieru a repurtat patru victorii contra adversarilor: Artyom Ghalachyan (Armenia), Luukas Saha (Finlanda), Yashar Najafov (Azerbaijan) și David Garcia Torne (Spania). (…) Multă baftă în continuare întregii echipe și mult succes la calificarea către Jocurile Olimpice de la Paris!”, au declarat reprezentanții Federației de Judo a R. Moldova.

La acest eveniment continental, selecționata națională evoluează sub conducerea antrenorului Valeriu Duminica.

Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv, victoria lui Denis Vieru este o premieră. Acesta a mai fost premiant de două ori la Europene, luând medalia de bronz în 2020 și în 2022. De asemenea, Vieru a urcat de două ori pe treapta a treia a podiumului de premiere și la Mondiale.

Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Denis Vieru este locotenent-major și activează în bază de contract în cadrul Secției pregătire fizică și sport a Inspectoratului General de Carabinieri. 

Sursă foto: Olympic.md