Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Încă o calificare la Jocurile…

Încă o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Irina Rîngaci a luat medalia de bronz la Campionatul Mondial de lupte de la Belgrad

Luptătoarea Irina Rîngaci a intrat în posesia medaliei de bronz la Campionatul Mondial de lupte, de la Belgrad, Serbia. Sportiva a completat podiumul de premiere la categoria de greutate de până la 68 kg. Venită din recalificări, Irina Rîngaci a dispus în duelul pentru medalia de bronz de japoneza Ami Ishii, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Cu acest succes, reprezentanta Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, urmând-o pe Anastasia Nichita, care a obținut prima cotă de calificare la Olimpiada de Vară.

68kg WW – Irina Ringaci (MDA) df. Ami Ishii (JPN)

Aceasta este a treia medalie obținută de lotul feminin de lupte la competiția mondială de la Belgrad, după ce Anastasia Nichita a câștigat medalia de argint la 57 kg și Mariana Draguțan – bronz, la 55 kg.

„Ministerul Educației și Cercetării aduce sincere felicitări sportivelor și Antrenorilor Emeriți Andrei Chiperi și Petru Chiperi pentru aceste rezultate remarcabile”, notează sursa citată.