Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit…

Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte

Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint, la categoria de greutate de până la 57 kg, la ediția din acest an a Campionatului Mondial de lupte, rezervat senioarelor, găzduită de capitala Serbiei, orașul Belgrad, anunță Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC).

În drumul spre titlul de vicecampioană mondială, Anastasia Nichita a trecut pe rând de Evelina Georgieva Nikolova (Bulgaria), Laylokhon Sobirova (Uzbekistan), Odunayo Folasade Adekuoroye (Nigeria), Elvira Kamaloglu (Turcia) și a cedat doar în fața viitoarei campioane Tsugumi Sakurai din Japonia.

Pe lângă medalia de argint, sportiva originară din satul Tătărești, raionul Strășeni, a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

La ediția precedentă, care a avut loc tot în Belgrad, Serbia, Anastasia Nichita și-a trecut în palmares primul titlul de campioană mondială.

„Ministerul Educației și Cercetării aduce sincere felicitari Anastasiei Nichita pentru acest rezultat, dar și antrenorului Tudor Cîrlan”, conchide MEC.