Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Juan Ferrando: Moldova e o…

Juan Ferrando: Moldova e o ţară unde nu există pasiune pentru fotbal

După ce a ajuns cu echipa lider detaşat în campionat şi a reuşit rezultate bune în Europa, oficialii echipei Sheriff Tiraspol au decis să renunțe la Juan Ferrando. „Adevărul este că am fost surprins de faptul că am fost demis. Acolo e o altfel de mentalitate, nu există foarte multă răbdare. Nu mă așteptam la o astfel de decizie”, a declarat Juan Ferrando pentru ziarul spaniol, Marca.

Tânărul antrenor, care în scurta perioadă petrecută la Tiraspol a câștigat Supercupa Moldovei, consideră că decizia de a prelua cârma tiraspolenilor nu a fost una greşită. „Am lăsat în urmă o echipă foarte bună, închegată, cu mulţi jucători tineri. În cazul meu nu am fost concediat pentru nereuşite, rezultatele au fost unele bune. Am fost demis pentru că acolo lucrurile se decid altfel, nu contează foarte mult părerile jucătorilor sau antrenorilor”, spune antrenorul care în perioada petrecută la Tiraspol a obţinut mai multe rezultate notabile.

„Spre exemplu, din turul doi al UEFA Champions League ne-am calificat în urma unei victorii cu 5:0. Apoi ne-am calificat pentru a doua oară în istorie în faza grupelor din Europa League, unde am acumulat şase puncte. În campionatul intern am reuşit să obţinem victorii împotriva rivalelor istorice atât pe tenen propriu, cât şi în deplasare”, își amintește fostul antrenor de la Sheriff.

Ferrando este conștient de faptul că experienţa de la Sheriff Tiraspol îl va ajuta în viitorul apropiat. „A fost o experienţă bună. Aici am reuşit să fac faţă în Europa având resurse limitate la dispoziţie. Lucru care m-a făcut să scot maximum din ce aveam la îndemână”.
Spaniolul a scos în evidenţă şi unele din neajunsurile fotbalului moldovenesc. „Ceea ce m-a surprins cel mai mult în R. Moldova este că oamenii nu sunt pasionaţi de fotbal. În Spania, spre exemplu, suporterii ne vor încuraja, ne vor sprijin sau chiar ne vor critica atunci când lucrurile nu merg bine. În Moldova este însă mult mai puţin interes din partea celor ce ar trebui să susţină echipele. Meciurile nu sunt televizate, iar la posturile de televiziune se dau doar unele rezumate, scrie MARCA.com