Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   „Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir”, Mitropolia…

„Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir”, Mitropolia Moldovei va avea un post de radio

Foto: mitropolia.md

Datina FM s-a relansat pe frecvențe „cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir” și va emite „24 de ore din 24”. Postul de radio va fi „dedicat în exclusivitate conținutului religios autohton”, anunță Mitropolia Moldovei luni, 19 februarie.

Foto: mitropolia.md

Printre emisiunile din grila de emisie se numără:

  • „Sfinți și apărători ai legii strămoșești” – o incursiune în viețile și faptele sfinților care au proslăvit credința neamului nostru.
  • „Gânduri duhovnicești” – momente de reflecție și inspirație duhovnicească.
  • Slujbe religioase – transmiteri directe ale slujbelor din diferite biserici, aducând credincioșii mai aproape de Dumnezeu.
  • Rugăciunile de dimineață și seară – suport duhovnicesc pentru începutul și sfârșitul fiecărei zile.
  • Muzică religioasă – o gamă vastă de cântări ortodoxe care încurajează și întăresc credința.
  • Pelerinaje la biserici și mănăstiri – călătorii sonore la locuri sfinte din țară și de peste hotare.
  • Meditații creștine și emisiuni pentru educația religioasă a copiilor – un sprijin pentru dezvoltarea spirituală a celor mici.

Începând cu data de 8 februarie, Radio Datina FM poate fi ascultat la aceeași frecvență de încredere, 104.7 FM, oferind astfel continuitate și hrană duhovnicească ascultătorilor săi”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

În decembrie 2023, Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat fondatorii posturilor radio Datina FM și Drive FM pentru întreruperea nemotivată, în mod repetat, a activității timp de 12 luni, cu două amenzi în sumă de 50 de mii de lei.