Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Artistul rus Kirkorov îl sprijină…

Artistul rus Kirkorov îl sprijină pe Lukashenko la alegerile prezidențiale din august

Cântărețul rus Filip Kirkorov susține că pentru funcția de președinte al Belarusului nu există un candidat care ar reprezenta o alternativă pentru actualul șef de stat, Aleksandr Lukashenko, care pretinde la al șaselea mandat.

„Pe cineva îl irită că e de mulți ani, dar dacă nu există o alternativă, dacă nu ai în cine să ai încredere. Eu nu-mi imaginez cum ar fi Belarus fără Aleksandr Grigorievici, pentru că eu, ca artist, am primit de la el doar lucruri bune, atenție, respect”, a argumentat acesta.

Recent, Kirkorov i-a dat de înțeles lui Lukashenko faptul că și-ar dori să devină Artist al Poporului și în Belarus, acest titlu fiindu-i conferit deja în Rusia, Ucraina și R. Moldova.

Principalul oponent al lui Lukashenko, Viktor Babarik, a fost scos din cursa prezidențială. Astfel, la funcția de președinte al Belarusului vor candida: Aleksandr Lukashenko, soția bloggerului Serghei Tihanovski, căruia i s-a refuzat înregistrarea, Svetlana Tihanovskaia, Andrei Dmitriev, Anna Kanopațkaya și Serghei Cereceni.

Anterior, în Belarus au avut loc proteste în masă pentru susținerea candidaților de opoziție, unii fiind reținuți.

Alegerile prezidențiale din Belarus se vor desfășura la 9 august.