Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Curtea de Apel a…

(VIDEO) Curtea de Apel a decis: Shor rămâne în arest la domiciliu

Primarul orașului Orhei, Ilan Shor, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins contestația avocaților acestuia. Decizia este irevocabilă.

Sursa Video: www.ZdG.md

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 25 august, contestația avocaților lui Ilan Shor. Decizia este irevocabilă, iar Shor se va afla în continuare în arest la domiciliu.

Procuratura Anticorupţie a anunțat recent că a finalizat urmărirea penală şi a transmis în instanţa de judecată dosarul privind comiterea infracţiunii de escrocherie şi spălare de bani de către fostul şef al Băncii de Economii Ilan Şor. Potrivit procurorilor, Şor este învinuit că, în perioada 04.11.2014-25.11.2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore, sumă confirmată şi de memorandumul KROLL, prezentat la solicitarea organului de urmărire penală.

Șor a fost reți­nut pe data de 22 iunie pen­tru 72 de ore, iar pe 24 iunie a pri­mit man­dat de arest pen­tru 30 de zile. Pe 21 iulie 2016 man­da­tul de arest a fost pre­lun­git pen­tru alte 30 de zile. La 5 august, Cur­tea de Apel (CA) Chi­și­nău a decis pla­sa­rea în arest la domi­ci­liu a lui Ilan Șor. Aces­tuia i s-a cerut  să pre­dea pașa­por­tul și să se supună con­di­ți­i­lor de arest la domi­ci­liu. Tot­o­dată, Șor are inter­dic­ția de a părăsi țara.

Referințe:

Vezi mai multe articole despre Ilan Shor pe pagina ZdG.md

Șor, învinuit de delapidarea şi spălarea a peste 5 000 000 000 de lei. Învinuirea a fost confirmată de Kroll