Principală  —  Ştiri   —   Sancțiuni pentru doi furnizori media…

Sancțiuni pentru doi furnizori media din UTA Găgăuzia, pentru „difuzarea programelor ce încalcă securitatea informațională a țării”

Imagine-simbol

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță vineri, 27 octombrie, că a sancționat doi furnizori media din UTA Gagauzia pentru „difuzarea programelor ce încalcă securitatea informațională a țării. Unanim, membrii CA au dispus sancționarea, cu 290 000 de lei, distribuitorii „Oguzsatlink” SRL și „ILK HALK TELEVIZIONU” SRL, se arată într-un comunicat emis de CA.

Potrivit CA, aceștia au retransmis programe informative și analitice ale posturilor de televiziune din Federația Rusă și Belarus, cu încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale (CSMA). Ambii distribuitori urmează să înceteze, în termen de 24 ore, difuzarea programelor.

CA subliniază că „Oguzsatlink” SRL a continuat să retransmită programe cu conținut militar, informativ și informativ-analitic de la posturile de televiziune Первый канал, НТВ, Россия 1, Россия 24, МИР 24, РБК, Беларусь 24, fiind amendat cu 100 000 de lei.

„ILK HALK TELEVIZIONU” SRL, la fel, a retransmis programe conținut informativ, informativ-analitic și militar de la posturi din Federația Rusă: РБК, Россия 1, Россия 24, Первый канал, amenda a constituit 100 000 de lei.

În iulie 2023, distribuitorii au mai fost sancționați pentru același tip de încălcări cu câte 50 000 de lei.

În plus, „Oguzsatlink” SRL și „ILK HALK TELEVIZIONU” SRL activează fără autorizație de la CA, care oferă dreptul de a retransmite o ofertă de servicii media audiovizuale. Amenzile în acest caz au constituit câte 30 000 de lei.

Distribuitorii au mai fost amendați cu câte 19 000 de lei pentru asemenea încălcări, în ședința din 6 iulie 2023.

În același timp, „ILK HALK TELEVIZIONU” SRL, deține și difuzează postul TV „Первый народный” fără licență de emisie, fiindu-i aplicată o amendă de 30 000 de lei. Acesta a mai fost sancționat pentru o abatere similară de la lege cu 19 000 de lei, în iulie 2023.