Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția MAEIE la comentariul Mininisterului…

Reacția MAEIE la comentariul Mininisterului de Externe rus cu referire la legea care interzice literele „V” și „Z”, dar și panglica negru-oranj

orheitv.md

După ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat vineri, 15 aprilie, că Moscova se așteaptă ca Chișinăul să se abțină de la „acțiuni care dăunează relațiilor bilaterale”, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova a venit cu reacție în acest sens. Într-o declarație pentr ProTV, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE, a îndemnat Federația Rusă să se abțină de la implicarea în procesele interne și democratice ale R. Moldova.

„Luarea deciziilor privind subiectele menționate în comunicat reprezintă un drept suveran al țării noastre. Facem apel către partea rusă să se abțină de la implicarea în procesele interne și democratice din Republica Moldova”, a spus purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Reacția Ministerului rus de Externe vine în contextul în care deputații din Parlamentul de la Chișinău au votat joi, în lectură finală, un amendament la Codul Contravențional prin care se interzice pe teritoriul R. Moldova simbolurile ce reprezintă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei – „Z”, „V” și panglica „Sfântul Gheorghe”.