Principală  —  IMPORTANTE   —   Raionul Sîngerei, fără conducere. Curtea…

Raionul Sîngerei, fără conducere. Curtea de Apel Bălți a anulat decizia prin care președintele și vicepreședinții raionului au fost aleși în funcție

Președintele raionului Sîngerei, Grigore Corcodel, dar și cei trei vicepreședinți ai raionului – Tudor Tutunaru, Ion Bîrsanu și Iulian Irimei, demiși cu votul a 18 membri ai Consiliului raional, rămân în continuare fără funcție. Curtea de Apel Bălți a admis cererea funcționarilor împotriva primei instanțe de judecată, care a dispus anularea procesului-verbal prin care a fost aleasă la conducerea raionului.

Curtea de Apel Bălți a casat integral hotărârea Judecătoriei Bălți din 5 martie curent și a emis o nouă hotărâre, potrivit căreia, toate deciziile aprobate de Consiliul în data de 27 noiembrie 2019 au fost anulate.

Prin hotărârea Curții de Apel Bălți au fost anulate toate deciziile din 27 noiembrie 2019. În cadrul acelei ședințe s-au adoptat câteva decizii. Decizia 9/1 – cu privire la alegerea președintelui raionului, decizia 9/2 – cu privire la alegerea vicepreședinților raionului, a fost anulată decizia cu privire la modificarea organigramei și a introducerii unei funcții noi, al treilea vicepreședinte, a fost anulată și decizia de transfer a șefei Direcției de Învățământ la Direcția Asistență Socială și decizia cu privire la numirea domnului Curciuc în funcția de șef interimar la Direcția Învățământ.

Iată toate deciziile din 27 noiembrie 2019 au fost anulate, ceea ce înseamnă că instanța a constatat că aceste persoane au fost alese în funcție cu încălcarea legislației în vigoare”, ne-a comunicat consilierul PAS, Oleg Cernei.

Oleg Cernei/facebook

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție prin intermediul Curții de Apel Bălți.

Consilierul PAS, Oleg Cernei, ne-a mai precizat că urmează în următoarele zile ca Consiliul Raional să se întrunească în ședință și să aleagă un nou președinte de raion și doi vicepreședinți.