Radio CHIŞINĂU se lansează în R. Moldova

Radio CHIŞINĂU, un produs al Radio România, realizat în colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se lansează pe 1 decembrie 2011. Noul post îşi propune să aducă pe piaţa mediatică din R. Moldova proiecte editoriale de calitate, la standardele Serviciului Public de Radio românesc, care să răspundă cerinţelor culturale şi de informare ale ascultătorilor.

Noul post de radio îşi propune să contribuie la promovarea valorilor autentice comune şi europene, precum şi la informarea directă, corectă, echilibrată şi echidistantă a publicului (ascultători şi utilizatori de internet).

Radio CHIŞINĂU va difuza ştiri şi emisiuni de actualitate, culturale şi de divertisment producţie proprie – care pun în valoare atât personalităţile şi evenimentele importante din actualitatea internă şi internaţională, cât şi pe cele care au marcat istoria – şi va retransmite programe ale posturilor Radio România.

Evenimentele speciale organizate la Chişinău, cu ocazia lansării oficiale a noului post de radio, se vor desfăşura pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie.

De la ora 18.00, va avea loc, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, un concert special, la care vor participa formaţii şi solişti consacraţi din Republica Moldova şi România: Busuioc Moldovenesc cu Maria Iliuţ, Nicolae Glib şi Laura Lavric, Noroc, Gândul Mâţei, Big Band-ul

Radio România împreună cu Ozana Barabancea şi Berti Barbera, Taxi şi Direcţia 5.

Tot astăzi va fi lansată şi pagina de internet a postului www.radiochisinau.md, prin care publicul va putea asculta, în timp real, programul postului, va avea acces la arhiva de ştiri, emisiuni, galeria multimedia şi va interacţiona cu echipa postului prin mesaje şi comentarii.

Proiectul Radio Chişinău – cel mai nou post al radioului public românesc – a fost iniţiat şi dezvoltat în colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României.

Radio Chişinău emite pe 70% din suprafaţa Republicii Moldova din martie 2011, pe frecvenţele ARENA FM şi poate fi ascultat pe unde scurte FM – 89.6 în Chişinău, 93.8 în Ungheni, 106.1 la Tighina, 93.3 în Cahul, 104.6 la Edineţ, 102.6 în Briceni şi 107.1 la Drochia şi on-line pe www.radiochisinau.md.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. roman pina la moarte

  LA MULTI ANI ROMANIA MARE ,LA MULTI ANI ROMANII DE LA NISTRU PIN LA TISA ,TRAIASCA NEAMUL ROMANESC SI PATRIA MAMA ROMAIA MARE ,TARA ROMANILOR

 2. RADU CINAMAR

  PRELUARE de Profeţii:
  ——————————————–————–
  ” Istoria curge după planul divin în care scrie că Unirea va veni curând.
  Şi mai cred că acel model de societate ideală, care să înlocuiască total capitalismul sălbatic actual,
  va prinde rădăcini mai întâi în România şi apoi se va răspândi la celelalte state de pe Pământ.
  Şi un mare rol în reformarea societăţii româneşti îl va avea acel conducător moldovean (de peste Prut),
  care va fi ales în fruntea ţării în 2014, după mult aşteptata Unire “.
  Aeleden,
  28 Nov.2011

 3. vlad

  Demult , foarte demult se cerea un asemenea RADIO, ca m-am saturat de MAIAC-uri , NIT-uri si FABRICA cu aiureli provocatoare ” ALEA 7 APRILIE 2009 “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *