Principală  —  IMPORTANTE   —   Putin refuză să discute direct…

Putin refuză să discute direct cu Zelensky

Foto: ukrgate.com

Vladimir Putin a refuzat să aibă o conversație directă cu Vladimir Zelensky. Informația a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Totodată, Peskov a mai declarat că Rusia nu abandonează cererea de denazificare a Ucrainei, așa cum a raportat anterior partea ucraineană.

Joi, 3 martie, președintele Ucrainei Volodimir Zelensky i-a cerut liderului de la Kremlin Vladimir Putin să își retragă armata de pe teritoriul ucrainean, iar dacă nu face acest pas, măcar să se așeze la masa de negocieri…dar nu la 30 de metri, așa cum a fost cu președintele Franței. Detalii aici.

Cea de-a doua rundă de negocieri, între delegația Rusiei și cea a Ucrainei s-a încheiat, joi seara, 3 martie, însă fără niciun rezultat. Șeful Oficiului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, a declarat că dialogul dintre Ucraina și Rusia va continua în cea de-a treia rundă de negocieri. Detalii aici.

Putin l-ar fi informat vineri, 4 martie, pe Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, despre planurile de a organiza o a treia rundă de discuții ruso-ucrainene, la sfârșitul săptămânii curente.

LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina. 47 de persoane au fost ucise în urma atacului cu rachete asupra unei zone rezidențiale din Cernihiv