Principală  —  Ştiri  —  Social   —   PUA și RTEC anunță intensificarea…

PUA și RTEC anunță intensificarea verificărilor șoferilor de troleibuze și autobuze după accidentul soldat cu moarte unei minore

Imagine-simbol

În contextul accidentului produs ieri, 24 martie, în sectorul Ciocana al capitalei, în urma căruia o copilă de 12 ani s-a stins din viață, Parcul Urban de Autobuze (PUA) și Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) anunță intensificarea verificările riguroase ale tuturor șoferilor de troleibuze și autobuze din capitală.

Verificată va fi starea fizică și psihologică a șoferilor, participarea regulată a acestora la instruirile obligatorii privind respectarea RCR, respectarea obligațiunilor funcționale, dar și fișele conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați.

„În urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la eliberări din funcție. Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, menționează cei de la Regia Transport Electric Chișinău.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat vineri, 24 martie, că o minoră cu vârsta de aproximativ 12 ani a decedat în jurul orei 15:30, după ce a fost lovită de un troleibuz, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei. Poliția a declarat că, potrivit versiunii preliminare, „copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.” Totuși, taxatoarea troleibuzului care a lovit copila spune că aceasta traversa neregulamentar strada.