Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorul Denis Cebotari, constatat cu…

Procurorul Denis Cebotari, constatat cu o avere nejustificată de JUMĂTATE de milion de lei

Imagine-simbol

Procurorul din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Denis Cebotari, a fost constatat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu o avere nejustificată de jumătate de milion de lei. Acest lucru a fost stabilit în urma unui control al averii ce a fost inițiat în octombrie 2021.

„Autoritatea Națională de Integritate a constatat pe numele unui procuror din cadrul Procuraturii mun. Chișinău o diferență vădită urmare a controlului averii inițiat în baza unei sesizări din oficiu. Inspectorul de integritate a verificat averea procurorului și a familiei acestuia pentru perioada octombrie 2012 – octombrie 2021. Aceștea au efectuat tranzacții cu bunuri mobile și imobile, operând cu resurse financiare a căror proveniența nu a fost identificată în totalitate de către inspectorul de integritate. Astfel, s-a constatat că între veniturile obținute și cheltuielile  realizate, pe de o parte, și averea dobândită de familie, pe de altă parte, este o diferență vădită de peste jumătate de milion de lei”, anunță ANI.

Actul de constatare al ANI poate fi contestat în termen de 30 de zile de la emitere la Curtea de Apel Chișinău.

AC54 by Ziarul de Gardă on Scribd

Potrivit documentului, în 2012 Denis Cebotari a fost numit în funcția de procuror în procuratura sect. Botanica a municipiului Chișinău. Patru ani mai târziu, în 2016, acesta a obținut funcția de procuror în Procuratura mun. Chișinău de la 01 ianuarie 2017. În 2020 Cebotari a fost reîncadrat în funcția de procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, după revenirea din concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului.