Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va…

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde va avea mai multe întrevederi

Sursa foto: parlament.md

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită de lucru în perioada 11 – 15 iulie în Statele Unite ale Americii împreună cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Agenda vizitei de lucru include întrevederi cu membri ai Congresului Statelor Unite și cu senatori. În cadrul acestora, se va aborda subiectul oportunităților de intensificare a cooperării bilaterale dintre R. Moldova și Statele Unite ale Americii.

Totodată, Igor Grosu va participa și la audierile organizate de Comisia Helsinki, unde se va discuta despre situația din R. Moldova, în mod special despre „implementarea reformelor pentru consolidarea democrației, combaterea corupției și asigurarea securității, în contextul amenințărilor provocate de războiului Federației Ruse din Ucraina”, se arată în comunicat.

De asemenea, speaker-ul va participa la un eveniment public găzduit de Consiliul Atlantic din SUA, unde va fi abordat subiectul securității.

Pe lângă aceasta, Președintele Parlamentului mai are programată o întâlnire cu șefa Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power. Șeful legislativului se va mai întâlni, la Ambasada R. Moldova în SUA, cu cetățenii moldoveni, care s-au stabilit cu traiul în Statele Unite al Americii.