Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu, la întrunire…

Președinta Maia Sandu, la întrunire cu primarii mai multor sate și orașe din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova

Mai mulți primari din țară, membri ai Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din R. Moldova, au participat azi, 3 mai, la ședința organizată la Președinție. Subiectul întâlnirii a fost necesitatea de a lucra împreună pentru europenizarea localităților noastre, în contextul aderării la Uniunea Europeană, se arată în comunicatul Președinției.

Prezent a fost și edilul capitalei, Ion Ceban. Potrivit acestuia, în cadrul ședinței s-au discutat și unele detalii legate de logistica de organizare a evenimentului.

Totodată, potrivit lui Ceban, în cadrul ședinței primarii au insistat asupra necesității efectuării unor lucrări de reparație a unei porțiuni de drum din oraș.

Am comunicat repetat că ar fi binevenit ca porțiunea de drum de la aeroport până la porțile orașului să fie reparată, deoarece Primăria nu are posibilitatea să facă acest lucru, ținând cont că intervenim pe foarte multe porțiuni până în data de 1 iunie și anume reabilitarea întegrală a bd. Dacia (carosabil, trotuare, iluminat, irigare, amenajarea spațiilor verzi), viaduct, str. Ciuflea, multe străzi și trotuare în zona centrală a orașului unde vor fi cazați oaspeții, intervenția mai operativă pe mai multe proiecte în zona centrală a orașului și securizarea șantierelor în lucru”, a scris Ceban.

Președinta Maia Sandu a anunțat pe 10 aprilie organizarea Adunării naționale „Moldova Europeană”, la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, în care „să spunem lumii că noi suntem europeni și că aceasta este calea aleasă de noi”.