Principală  —  Ştiri   —   Președinta Estoniei pentru ZdG: Lupta…

Președinta Estoniei pentru ZdG: Lupta cu corupția e crucială, trebuie să luptați în fiecare zi

Astăzi președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, a luat cuvântul în fața forumului societății civile din cadrul Parteneriatului Estic (EaP) care se desfășoară la Tallinn, Estonia. Ea a vorbit despre importanța efortului colectiv pentru dezvoltarea unei comunități. Președinta Estoniei a acordat și un scurt interviu pentru ZdG.

În fața membrilor societății civile din cele 6 state-membre ale EaP,  președinta Estoniei a vorbit despre importanța efortului continuu și despre discutarea publică a dificultăților: ”Știu că societatea civilă are probleme, inclusiv cu resursele, aceste probleme trebuie discutate public, trebuie să informăm cetățenii despre probleme. Și trebuie să încercăm mereu să facem puțin mai mult pentru rezolvarea acestora,” a declarat Kersti Kaljulaid, urând succes și idei inovative membrilor societății civile.

În interviul pentru ZdG, Kersti Kaljulaid s-a referit la importanța combaterii corupției și a transparenței și accesului la informații. ”Nu veți putea face schimbări spre bine în stat fără transparență. Luptați cu corupția în fiecare zi, nu vă opriți, altfel această luptă nu poate avea sorți de izbândă. Și noi în Estonia nu abandonăm această luptă, și alte state transparente nu renunță la această luptă, căci altfel tot efortul va fi pierdut,” a declarat președinta Estoniei pentru ZdG. Interviul integral va fi publicat mai târziu.

Sursa foto: le.ee