Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Preotul din Soroca, înjunghiat în…

Preotul din Soroca, înjunghiat în curtea mănăstirii, are nevoie de transfuzie de sânge. Detalii despre starea arhimandritului

foto: Observatorul de Nord

Preotul înjunghiat cu un cuțit în spate, duminică, în curtea mănăstirii Cosăuți din raionul Soroca, are nevoie de transfuzie de sânge. Anunțând că starea pacientului este gravă, dar stabilă, medicul acestuia cheamă doritorii de a dona sânge în următoarele zile.

Ella Ursu, directoarea Spitalului Raional din Soroca anunță că starețul mănăstirii satul Cosăuți a pierdut mult sânge și are nevoie de transfuzii de sânge.

„În legătură cu pierderea masivă de sânge, pacientului i s-a transfuzat un volum mare de componenți sanguini. Administrația SR Soroca intervine cu rugămintea către toți oamenii de bună credință de a dona sânge pentru arhimandritul Ieronim pentru a-i salva viața. Vă așteptăm la Secția de Transfuzie a Sângelui a SR Soroca pe data de 12.03.2024 și 14.03.2024 de la ora 08.00. Împreună să facem o faptă bună”, scrie Ella Ursu.

Potrivit acesteia, starea arhimandritului este gravă, dar stabilă.

„Este conștient, vorbește”, spune directoarea Spitalului Raional Soroca.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de duminică, 10 martie, în jurul orei 08:00, că în curtea mănăstirii din satul Cosăuți, raionul Soroca, un preot a fost depistat la sol, cu un cuțit înfipt în spate. Făptașul ar fi un localnic, „care un an a fost mereu la slujba preotului”, a comunicat Diana Fetco.

IGP precizează că după săvârșirea crimei, suspectul s-ar fi spânzurat într-o pădure din apropiere. Corpul acestuia a fost găsit cu ajutorul unei drone ridicate de polițiști. 

Oamenii legii informează că medicii au reușit să-l resusciteze pe preot, dar starea lui este foarte gravă.