Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premierul Dorin Recean, despre incidentul…

Premierul Dorin Recean, despre incidentul de la Aeroport, când un cetățean străin a intrat ilegal pe teritoriul R. Moldova: „Va urma o demisie”

Sursa: Dorin Recean/Facebook

Premierul Dorin Recean a comentat situația de duminică seară, 5 noiembrie, când un cetățean străin a fugit de pe teritoriul Aeroportului, evitând controalele la frontieră. Acesta a declarat presei că ar urma o demisie.

Potrivit prim-ministrului, un anunț în acest sens urmează a fi făcut în zilele ce urmează, fără a specifica despre demiterea cui mai exact merge vorba.

„Acest lucru s-a întâmplat pentru că au întârziat acele măsuri de securitate și respectiv foarte curând va urma o demisie. Despre asta vom vorbi în zilele următoare”, a precizat prim-ministrul Dorin Recean.

Subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției (IGP) au anunțat luni, 6 noiembrie, că s-au mobilizat pentru a localiza și reține un cetățean străin care a intrat duminică seară, 5 noiembrie, ilegal pe teritoriul R. Moldova.

Conform IGP, bărbatul este din Azerbaidjan și are 38 de ani.

„Imediat după intrarea ilegală pe teritoriu țării noastre, Poliția a inițiat schimbul de informații cu țara sa de origine. Rugăm cetățenii care îl observă sau cunosc locul aflării sale să anunțe imediat Poliția la 112”, susțin reprezentanții poliției.

Ulterior, angajații poliției au localizat bărbatul în capitală. Cazul urmează a fi documentat conform tuturor normelor legale.