Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Ziua tăcerii”: Ce amenzi riscă…

„Ziua tăcerii”: Ce amenzi riscă cei care vor face astăzi agitație electorală

Vineri, 18 octombrie, a fost ultima zi în care candidații la alegerile de duminică, 20 octombrie, au putut face agitație electorală, care este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei, în aceste zile nefiind permisă desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”, menționează Comisia Electorală Centrală într-un comunicat de presă.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi este sancţionată cu amendă de la 15 la 30 de unităţi convenţionale (750-1500 de lei), aplicată persoanei fizice, iar persoanele cu funcţie de răspundere sau candidații rică să fie achite de 35 la 50 de unităţi convenţionale (1750-2500 de lei).

Noile prevederi au fost votate de deputați în lectură finală la 13 august.

Duminică, 20 octombrie, sunt desfășurate alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în circumscripțiile uninominale nr. 17, 33, 48 și 50.