Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ PSRM vrea alegeri repetate…

VIDEO PSRM vrea alegeri repetate în șase circumscripții uninominale

Partidul Socialiștilor contestă rezultatele alegerilor parlamentare în șase circumscripții și susține că va insista pentru organizarea alegerilor repetate în aceste circumscripții. Potrivit socialiștilor, în circumscripțiile respective au fost documentare cazuri de utilizare a resurselor administrative, corupere a alegătorilor, dar și transportare organizată a cetățenilor la secțiile de vot.

„Vom contesta rezultatele înregistrate în circumscripțiile Centru – Buiucani, Centru – Botanica, Cantemir-Cahul, Cimișlia-Basarabeasca și cele două pentru regiunea transnistreană”, a menționat Maxim Lebedinschi, juristul PSRM.

„Noi urmează pe parcurs să depunem toate contestațiile, privind toate încălcările. Sistematizăm toate materialele ca până la urmă, în final, după ce vor fi sesizate toate organele respective, și CEC-ul și Comisiile de circumscripție electorale, vom putea să ne expunem asupra legitimității acestor alegeri. Noi vom ataca și în instanță de judecată. Nu excludem că pot avea loc și alegeri anticipate”, a declarat și președinta PSRM, Zinaida Greceanîi.

După procesarea a 98,79% din procesele verbale din circumscripția națională PSRM obține până la această oră un rezultat de31,31% pe circumscripția națională, urmat de Blocul ACUM, cu 26,42% și PDM – 23,87%. Pe locul patru se plasează Partidul Șor cu 8,40% din voturi.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.