Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   UPDATE/ Primarul capitalei susține că…

UPDATE Primarul capitalei susține că ar urma să aibă loc mai multe percheziții „pentru a-l face pe el să tacă”. Reacția PAS: „Curatorii de la Kremlin ai lui Ceban îi dau tot felul de idei năstrușnice”

colaj ZdG

UPDATE 21:05 Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a declarat că „PAS nu s-a implicat și nu se va implica în actul de justiție”.

Curatorii de la Kremlin ai lui Ceban îi dau tot felul de idei năstrușnice despre cum să atragă atenția asupra lui și să se victimizeze”, a spus Adriana Vlas.

Știrea inițială:

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban susține că deține „informații veridice și a fost avertizat de câteva surse” despre faptul că miercuri, 26 aprilie, oamenii legii ar urma să desfășoare percheziții la 10 adrese, inclusiv într-un dosar în care, potrivit edilului, urmează să fie vizată mama acestuia. Primarul mai afirmă că „ținta finală” ar fi el și perchezițiile ar urma să aibă loc „pentru a-l face pe el să tacă sau să nu critice PAS-ul”.

„Am fost anunțat recent, acum câteva clipe, că mâine de dimineață la 10 adrese ale persoanelor apropiate mie, inclusiv a părinților mei, trebuie să se aștepte show cu mascați. (…) Au ales să-i facă dosarul penal, din sursele pe care le cred, mamei mele. Un dosar, legat cu ață albă, de un fel de trafic de influență. Nu, nu a furat miliarde, nu a dat pe mâini terenuri și instituții, nu a devalizat bănci (…)”, a declarat Ion Ceban.

Eugenia Ceban, mama lui Ion Ceban, este consilieră neafiliată în Consiliul municipal Chișinău, după ce a fost exclusă din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în decembrie 2022.