Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat și mai mulți…

Un deputat și mai mulți consilieri municipali, excluși din PSRM. Formațiunea politică invocă „traseismul politic și trădare”

Foto: socialistii.md

Șase persoane au fost „excluse” din cadrul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Este vorba de deputatul Gaik Vartanean, care și-a anunțat recent plecarea din PSRM, și mai mulți consilieri municipali din Chișinău. Decizia a fost luată de Consiliul Republican al formațiunii politice, care „a condamnat traseismul politic și trădarea” la ședința de joi, 22 decembrie.

În lista persoanelor „excluse din rândurile PSRM” figurează deputatul Gaik Vartanean, căruia partidul i-a cerut să-și depună mandatul de deputat, consilierii din Consiliul Municipal al Chișinăului (CMC) Grigore Bejenaru, Ludmila Polodiuc, Eugenia Ceban, Oleg Șerepitco, și Dumitru Mitioglo.

„În viitorul Parlament, PSRM va veni cu o inițiativă cu privire la mandatul imperativ: un deputat ales pe lista unui anumit partid este responsabil față de alegătorul său și nu are dreptul să părăsească rândurile fracțiunii”, se arată în comunicatul publicat de partid.

Deputatul socialist Gaik Vartanean a părăsit echipa Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), au anunțat miercuri, 14 decembrie, reprezentanții serviciului de presă al PSRM. Potrivit anunțului PSRM, Vartanean s-ar fi alăturat echipei lui Ion Ceban, actual primarul general al capitalei, care în vara anului 2022 a anunțat că-și lansează „Partidul Mișcarea Alternativă Națională”.

PSRM declară că mizează „pe bunul simț al lui Gaic Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul de deputat și să respecte voința alegătorilor, or acest mandat aparține PSRM”.