Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat anunță că a…

Un deputat anunță că a înregistrat un Proiect de hotărâre cu privire la votul alternativ

Foto: Facebook/Guvern

Deputatul Partidului Platforma DA Igor Munteanu a anunțat luni, 1 martie, că a înregistrat un Proiect de hotărâre a Parlamentului R. Moldova, care va permite Comisiei Electorale Centrale (CEC) să pregătească testarea sistemului de vot alternativ.

Deputatul precizează că în ultimele două luni a creat trei sub-grupuri specializate pe tematica legislației electorale, tehnologie informațională și comunicare strategică.

„Vă anunț totodată că la chemarea de a crea condiții prielnice și sigure pentru votul alternativ (prin corespondență și votul electronic) au răspuns cele mai puternice organizații ale Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) din R. Moldova, experți și personalități notorii pentru reforma sistemului electoral. Am reușit în ultimele două luni să constituim 3 sub-grupuri specializate pe tematica legislației electorale, tehnologie informațională și comunicare strategică, agreând o foaie de parcurs cu privire la implementarea metodelor alternative de exprimare a votului. Am reușit să aducem împreună un număr important de deputați, care-și doresc să sprijine votul alternativ”, a spus Munteanu într-o postare pe Facebook.

Totodată, deputatul susține că Proiectul ar putea oferi cetățenilor R. Moldova „oportunități mai bune de vot și condiții reale de implementare a votului alternativ”.

„Am convenit să ne conjugăm eforturile pentru a crea platforme de comunicare cu societatea civilă, cu CEC, dar și cu alte autorități responsabile, cooptând la această inițiativă toți deputații interesați de reușita proiectului, pentru a oferi cetățenilor R. Moldova oportunități mai bune de vot și condiții reale de implementare a votului alternativ. Nu insist asupra paternității acestei inițiative, dar este important ca efortul nostru comun să dea roadele așteptate. Vă vom ține la curent cu subiectul votului alternativ prin intermediul unei platforme de comunicare strategică, care va fi activată în cel mai scurt timp”, a conchis Munteanu.

Anterior, reprezentanții CEC au anunțat că analizează mecanismele alternative de vot care ar putea fi aplicate la următoarele alegeri.