Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat ACUM semnalează intimidări…

Un candidat ACUM semnalează intimidări asupra unei profesoare care a colectat semnături în favoarea sa

Octavian Țîcu, candidatul Blocului ACUM pentru circumscripția nr. 16 (Ungheni), susține că un membru al grupului său de inițiativă a fost intimidat și obligat să scrie o declarație prin care să nege că și-ar fi dat acordul de a face parte din grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea lui Țîcu.

Într-un status postat pe Facebook, Țîcu susține că Angela Varzari, membru al PAS și directoarea gimnaziului din satul Stolniceni, Ungheni, a făcut parte din grupul său de inițiativă și a colectat 60 de semnături în favoarea candidaturii lui: „Apoi au venit satrapii regimului, mai exact Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni și Olga Popa, șef-adjunct al Direcției și au obligat-o să scrie o declarație pe care o vedeți în imagine. Că nu a semnat nici un document, că nu a colectat semnături, că i s-au folosit date personale fără acord și s-au semnat acte în locul ei. A cedat femeia, e clar că are multe de pierdut”.

Astfel, Angela Varzari a depus o declarația la Consiliul electoral de circumscripție nr. 16, prin care precizează că nu a colectat semnături pentru susținea lui Octavian Țîcu.

Contactată de ZdG, Angela Varzari a refuzat să comenteze situația creată: „Eu nu vreau să răspund la nici o întrebare. Nu comenteze nimic”.

Totodată, șeful stafului electoral al Blocului ACUM susține că intimidările în adresa Angelei Varzari au început la 15 ianuarie.

„(Angela Varzari) a fost vizitată de șefa adjunct, Olga Popa sub motivul că verifică timpul de muncă, însă ulterior a recurs la metodele șatrapilor de presiune, După această vizită doamna director nu s-a simțit bine. Ulterior a avut loc ședința managerilor școlari când doamna iarăși a fost chemată la cabinet și supusă intimidărilor”, precizează Corneliu Prepeliță, șeful staffului electoral al Blocului ACUM.

Olga Popa, șef adjunct al Direcția Educație Ungheni, neagă însă acuzațiile care i se aduc.

„Nu am avut nimic contra doamnei Varzari și nu am avut nici o influență. Puteți să o întrebați și pe dumneaei. Nu am nici o atribuție”, a menționat pentru ZdG Olga Popa.

Candidatul blocului ACUM, Octavian Țîcu, susține că acesta nu este singurul membru al grupului său de inițiativă care a fost intimidat. Totodată, acesta declară că există martori care au fost prezenți în momentul în care Angela Varzari a prezentat semnăturile colectate.