Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Proiectul socialiștilor privind compensarea tarifelor…

Proiectul socialiștilor privind compensarea tarifelor la energia electrică din bugetul de stat, votat în lectură finală

Deputații au votat vineri, 23 aprilie, în lectură finală proiectul de lege care prevede că facturile de energie electrică ale tuturor consumatorilor casnici corespunzătoare lunilor aprilie și mai ale anului 2021 să fie plătite din bugetul general de stat.

Proiectul prevede acordarea compensațiilor tarifelor la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul R. Moldova, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență. 

Poriectul prevede acordarea compensațiilor tarifelor la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul R. Moldova, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență.  

Potrivit PSRM, suma compensată va constitui 428 de lei – câte 214 de lei pe lună. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale, pe conturile furnizorilor de energie electrică, se arată în nota informativă la proiect.

În lipsa cifrelor care să arate dacă bugetul este pregătit să suporte o asemenea sumă, deputații socialiști au anunțat miercuri, 14 aprilie, că urmează să înregistreze la Parlament o inițiativă legislativă prin care vor cere statului să plătească facturile la energie electrică pentru toți consumatorii casnici, pe perioada stării de urgență, cheltuielile estimate pentru acest fapt fiind de peste jumătate de miliard de lei.