Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM anunță că va susține…

PLDM anunță că va susține candidatura Maiei Sandu, în turul doi

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova a decis să susțină candidatura Maiei Sandu în turul doi al scrutinului prezidențial.

PLDM constată că scrutinul din 1 noiembrie 2020 a permis, în linii mari, cetățenilor să-și exprime liber opțiunea de vot, indiferent de unele nereguli.

„Alegerile din 1 noiembrie au fost primul scrutin prezidențial la care PLDM a participat cu propriul său candidat, iar rezultatul înregistrat îl calificăm ca pe un nou început. Noi vom acționa ferm pentru a dezvolta acest început, astfel încât să redevenim una din principalele mize ale electoratului pro-european din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat remis de formațiunea politică.

PLDM anunță că în turul doi de scrutin va susține candidatul pro-european Maia Sandu.

„Ne reafirmăm și pe această cale adeziunea față de vectorul și valorile europene, care trebuie să stea la temelia tuturor acțiunilor statului Republica Moldova”, conform sursei citate.

Potrivit rezultatelor preliminare finale, candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, Igor Dodon, susținut public de PSRM, se vor duela în turul doi de scrutin pentru funcția de președinte al R. Moldova.

La scrutinul de duminică candidatul PLDM, Tudor Deliu, a acumulat 1.37%  din voturi. Pentru acesta au votat 18.486 alegători.