Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Platforma Demnitate și Adevăr a…

Platforma Demnitate și Adevăr a reconfirmat intenția de a înainta candidatura lui Andrei Năstase la alegerile prezidențiale

Platforma Demnitate și Adevăr și-a reconfirmat astăzi, 8 august, intenția de a înainta candidatura liderului său, Andrei Năstase la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Totodată, aceștia susțin că nu vor ataca concurenții politici de pe dreapta. Anunțul a fost făcut după ședința Consiliului Național Politic.

„Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat decizia de a-l înainta pe Andrei Năstase în calitate de candidat al formațiunii în campania prezidențială din toamna 2020.

Amintim, în context, că președintele Platformei DA a fost unicul lider politic, care în ianuarie curent, a înaintat un demers către toate formațiunile pro-europene în vederea identificării unui candidat apartinic comun în alegerile prezidențiale din 2020. Întrucât inițiativa partidului a rămas fără de răspuns din partea potențialilor parteneri politici, Platforma Demnitate și Adevăr se va lansa în competiție cu propriul candidat„, se arată în comunicatul formațiunii.

Până în prezent și-au desemnat candidații la alegerile prezidențiale partidul PAS – Maia Sandu, Platforma DA – Andrei Năstase, dar și Mișcarea Politică UNIREA – Dorin Chirtoacă.