Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Peste 34 de mii de…

Peste 34 de mii de alegători au votat deja pe LISTELE SUPLIMENTARE

În doar șase ore de la deschiderea secțiilor de votare, peste 34 de mii de alegători au votat pe liste suplimentare. Pe aceste liste votează alegătorii care din anumite motive nu sunt înscrişi în lista electorală şi cetăţenii care s-au stabilit cu traiul pe teritoriul secţiei de votare după completarea listei electorale.

Circa 22 885 de alegători au votat pe liste suplimentare în secțiile din municiciul Chiușinău, în timp ce în raioanele Anenii Noi și Dubăsari au votat pe liste suplimentare 1934 și, respectiv, 765 de alegători. În aceste raioane au fost deschise secții de votare pentru cetățenii domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini și sesizări precum că la secțiile deschise la Varnița au fost duși votanții cu autobuzul, iar până la ora 10.00 numărul de alegători a fost deja de 700.

Totodată, Promo-LEX a sesizat că în secția de votare (SV) nr. 1 din  Ane­nii Noi, pre­șe­din­te­le Biroului Eelectoral al Secției de Votare nu a per­mis acce­sul în incin­ta SV obser­va­to­ru­lui Promo-LEX.

alegeri