Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Parlamentul a luat act de…

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a unei deputate a PAS. Cine ar putea prelua mandatul, din cei 21 de candidați care au rămas pe listă

Colaj ZdG

Parlamentul a examinat joi, 5 octombrie, proiectul de hotărâre prin care se ia act de cererea de demisie depusă de către deputata din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) Ana Calinici. PAS mai are 21 de candidați în lista cu care a mers la alegeri parlamentare în 2021.

Ana Calinici și-a depus cererea de demisie după ce a fost numită în funcția de secretar de stat al Cancelariei de Stat, din 4 septembrie.

Proiectul de hotărâre mai prevede că un mandat de deputat în Parlament care aparține partidului politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” va fi declarat vacant.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral.

Mandatul ar putea fi preluat de Valentina Ghețu, candidata cu numărul 78, conform listei din 2021. Aceasta este din muncipiului Edineț, de profesie agronom-consultant. Aceasta a indicat în declarația de avere, pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, un salariu de circa 191 de mii de lei și venit din alte surse de 99 de mii de lei. Familia Ghețu deține patru terenuri agricole, trei case și un automobil Renault Megane