Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O membră CEC renunță la…

O membră CEC renunță la funcție. Motivul invocat în cererea de demisie expediată Parlamentului

Sursa: CEC/Facebook

Membra Comisiei Electorale Centrale (CEC) Ludmila Lupașco și-a depus cererea de demisie din funcție începând cu data de 12 februarie. Lupașco, numită în funcție la propunerea fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, a depus la Parlament cererea de demisie pe 22 ianuarie 2024, dar a fost publicată pe pagina web a instituției abia la 7 februarie, care ce a fost examinată de Comisia juridică, numiri și imunități.

Membra CEC a invocat „motive personale (stabilirea domiciliului în afara țării)”.

Ludmila Lupașco este licențiată și are diplomă de master în drept. Din aprilie 2020, a fost șefă adjunctă a Direcției juridice din cadrul Aparatului Președintelui R.Moldova. Aceasta deține funcția de membră a CEC din septembrie 2021.

Trei ani cumulativ a lucrat la Serviciul Fiscal de Stat. Potrivit CV-ului, în octombrie 2006 – ianuarie 2009, Lupașco a fost juristă la subdiviziunea Inspectoratului Fiscal de Stat din raionul Cimișlia, iar în 2018, timp de trei luni, a fost inspectoare principală a unei secții din cadrul Direcției juridice, Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Din martie 2018 până în aprilie 2020 a fost juristă la o bancă.

În februarie 2009 – ianuarie 2014 a fost șefa Direcției juridice din cadrul Aparatului CEC, ulterior până în iulie 2016 a deținut funcția de șefă a Direcției management alegeri, iar din luna august până decembrie 2017 a fost șefa Aparatului CEC.