Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noua directoare a Inspecției Financiare,…

Noua directoare a Inspecției Financiare, Angela Sîrbu, a fost prezentată angajaților instituției

sursa: Ministerul Finanțelor

Noua directoare a Inspecției Financiare, Angela Sîrbu, a fost prezentată miercuri, 1 decembrie, angajaților instituției de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Angela Sîrbu a fost numită în funcție prin ordinul ministrului Finanțelor în baza rezultatelor concursului de ocupare a funcției publice, începând cu data de 1 decembrie.

În adresarea sa către colectivul Inspecției Financiare, Dumitru Budianschi a subliniat că instituța are un rol important în asigurarea cheltuirii legale și eficiente a banilor publici, iar pentru a îndeplini cu succes această misiune trebuie să devină mai puternică.

Angela Sîrbu a menționat că mizează pe suportul întregii echipe, specificând că misiunea Inspecţiei Financiare constă în protecţia intereselor financiare publice ale statului prin exercitarea, conform principiilor transparenţei şi legalităţii și se bazează pe profesionalismul și integritatea fiecăruia.

Potrivit Ministerului Finanțelor, Angela Sîrbu este specialist în domeniul managementului administrativ și financiar cu o experiență de peste 14 ani în sectorul public și șase ani în sectorul privat. Anterior, a deținut funcția de șefă a secției economico – financiare la Institutul Oncologic, iar în perioada 2012-2016 a condus Direcția generală economie, patrimoniu și finanțe la Ministerul Educației. Timp de șase ani, 1999-2005, a lucrat în cadrul Departamentului Control Financiar și Revizie în calitate de controlor/consultant.