Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Moldova este Europa, Europa este…

„Moldova este Europa, Europa este Moldova”

În cadrul evenimentului „Sărbătorim Moldova Europeană”, Maia Sandu și Janis Mazeiks, ambasadorul UE în R. Moldova, au transmis felicitări cetățenilor cu prilejul adoptării deciziei de începere a negocierilor de adersare la UE.

Maia Snadu: „Pe 14 decembrie 2023 am mai făcut un pas important. În ultimii trei ani am făcut mai mulți pași decât în ultimii 30. Ușa ne-a fost deschisă datorită efortului muncii tuturor oamenilor de bună-credință, care au luptat pentru libertatea și independeța R. Moldova, în stradă și la vot. Mulțumesc statelor membre UE, pentru că au încredere în noi și că ne ajută să construim un stat european și să facem față provocările cu care ne confruntăm. Mulțumesc în special României care este avocatul nostru la fiecare etapă. Le mulțumesc funcționarilor publici care ultimii ani au muncit zi și noapte și care vor avea și mai mult de lucru în următorii ani. Mulțumesc cetățenilor activi civic, care iubesc această țară, libertatea și înțeleg că viitorul Republicii Moldova, pașnic, poate fi doar în marea familie europeană”.

Janis Mazeiks: „Acum doi ani, pentru mulți moldoveni era un vis, o dorință ce știi că e undeva departe, de neatins. Acum vedem că toate statele-membre UE sunt de acord că viitorul R. Moldova este în UE. Decizia de începere a negocierilor de aderare a fost luată joi la nivel politic, s-a bazat pe raportul Comisiei care a constat progresele R. Moldova în reforma justiției, în lupta cu corupția, promovarea statului de drept. Ați depus 120 de procente efort să nu există niciun dubiu la voința fermă a Moldovei de a adera la UE. Decizia reflectă determinarea moldovenilor și angajamentul UE de a-și realiza promisiunilor. Când este clar că va fi consens național. Moldova este Europa, Europa este Moldova”.

Și cetățenii, participanți sau doar spectatori ai evenimentului, au scris mesaje încurajatoare pe platfome online:

Nina Turtureanu: „Mulțumim UE. Așa îi stă bine R. Moldova Cu Bucurie Și Veselie Cu Noroc și Bunăstare Să Ne Fie! Cu Succese Și Rezultate în Integrarea în Uniunea Europeană”

Ecaterina Ciobanu: „Felicitîări, Moldova”

Nina Dumitraș: „Așteptăm cu mare drag acest eveniment important pentru R.Moldova”

Raia Putină: „Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

Claudia Sava: „La mulți ani, Moldova”

Chiril Răcilă: „Tot așa și iar așa să crape dușmanii de ciudă! Bravo Moldova”.

Michel Wattremez: „Câtă bucurie! Felicitări pentru victoria politica a Moldovei la Consiliul European. Curaj și abnegație pentru munca imensă care vă așteaptă dupa sărbători… Susțin Moldova Europeană cu inima și cu sufletul”.

În cadrul evenimentului, mesajele cetățenilor au putut fi scrise într-o condică specială, inaugurată astăzi cu acest prilej.