Lovitură de teatru: Cârnaț și Strătilă au picat testul cu detectorul de minciuni. ANI rămâne fără șef
Concursul pentru suplinirea funcției de președinte al ANI s-a încheiat fără a fi desemnat un învingător. Teodor Cârnaț, cel care a obținut cel mai mare punctaj în urma probelor scrise și orale, dar și Victor Strătilă, contracandidatul său, au PICAT testul cu detectorul de minciuni (polograful). Astfel, ANI va anunța un nou concurs.
Informația a fost făcută publică de membrul Consiliului de Integritate al ANI, Sergiu Ostaf, care a anunțat și un nou concurs pentru suplinirea acestei funcții. Subiectul a fost discutat în ședință închisă, fără prezența presei.
„Ambii candidați nu au susținut proba testului poligraf”, a precizat Ostaf. Membrii CSM au precizat că documentele nu pot fi făcute publice fără acordul persoanelor care au fost supuse testării.
Comisia pentru proba de interviu din cadrul Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) anunța anterior că a audiat cei doi candidați la funcția de președinte al ANI, pe Victor Strătilă și Teodor Cârnaț. La fel ca și la proba scrisă, Cârnaț a ieșit învingător, cu 24,5 puncte, în timp ce Victor Strătilă a acumulat 21,8 puncte. La proba anterioară, cea scrisă, Teodor Cârnaț a primit din partea membrilor Comisiei de concurs 16,1 puncte, devansându-l pe Victor Strătilă, singurul său rival, care a obținut 12,1 puncte. În total, Teodor Cârnaț a acumulat 43 de puncte, iar Victor Strătilă – 33,9 puncte. Pentru ca Teodor Cârnaț să fie ales președinte al ANI era nevoie doar ca acesta să treacă testul poligraf.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.