Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lovitură de teatru: Cârnaț și…

Lovitură de teatru: Cârnaț și Strătilă au picat testul cu detectorul de minciuni. ANI rămâne fără șef

Concursul pentru suplinirea funcției de președinte al ANI s-a încheiat fără a fi desemnat un învingător. Teodor Cârnaț, cel care a obținut cel mai mare punctaj în urma probelor scrise și orale, dar și Victor Strătilă, contracandidatul său, au PICAT testul cu detectorul de minciuni (polograful). Astfel, ANI va anunța un nou concurs. 

Informația a fost făcută publică de membrul Consiliului de Integritate al ANI, Sergiu Ostaf, care a anunțat și un nou concurs pentru suplinirea acestei funcții. Subiectul a fost discutat în ședință închisă, fără prezența presei.

„Ambii candidați nu au susținut proba testului poligraf”, a precizat Ostaf. Membrii CSM au precizat că documentele nu pot fi făcute publice fără acordul persoanelor care au fost supuse testării.

Comisia pentru proba de interviu din cadrul Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) anunța anterior că a audiat cei doi candidați la funcția de președinte al ANI, pe Victor Strătilă și Teodor Cârnaț.  La fel ca și la proba scrisă, Cârnaț a ieșit învingător, cu 24,5 puncte, în timp ce Victor Strătilă a acumulat 21,8 puncte. La proba anterioară, cea scrisă, Teodor Cârnaț a primit din partea membrilor Comisiei de concurs 16,1 puncte, devansându-l pe Victor Strătilă, singurul său rival, care a obținut 12,1 puncte. În total, Teodor Cârnaț a acumulat 43 de puncte, iar Victor Strătilă – 33,9 puncte. Pentru ca Teodor Cârnaț să fie ales președinte al ANI era nevoie doar ca acesta să treacă testul poligraf.

Citiți și: Acuzații FĂRĂ precedent aduse de un candidat la funcția de șef al ANI: Aceste concursuri sunt niște farse

Teodor Cârnaț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cel care a câștigat concursul pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI) după cele două probe, scrisă și orală, dar care a picat testul cu detectorul de minciuni, vine cu o serie de acuzații în adresa organizatorilor concursului. Și Victor Strătilă, contracandidatul său respinge rezultatele testării. „Sunt integru. Și punctum”, ne-a transmis acesta.