Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (live text/video) Un nou protest…

(live text/video) Un nou protest față de introducerea votului mixt

O nouă manifestație de protest față de schimbarea sistemului electoral este organizată astăzi la Chișinău. La îndemnul formațiunilor de opoziție Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr”, oamenii au început să se adune în fața cinematografului „Gaudeamus” de unde vor porni într-un marș traseul căruia urmează a fi stabilit.

Update, ora 15.00: Protestul de astăzi a luat sfârșit. Organizatorii au anunțat că așteaptă răspunsul reprezentanților „Moldova 1”, după care vor reveni și ei cu o poziție.

Update, ora 14.25: Ajunși în fața televiziunii publice, oamenii cer demisia Ecaterinei Stratan, directoarea postului „Moldova 1”, dar și a președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol.

Update, ora 14.05: Coloana de oameni se îndreaptă spre postul public „Moldova 1” scandând lozinci precum „Nu mai stați acasă, dacă vă pasă!”, „La protest cu noi!”, „Unire, cetățeni!”, „Ei dau afară tinerii din țară!”, „Jos mafia!”, „Nu mințiți poporul cu televizorul!”, „Jos cenzura!”.

Update, ora 13.10: Protestatarii pornesc într-un marș spre Compania de Stat „Teleradio Moldova”.

Pe lângă protestul față de introducerea votului mixt, cele două partide de opoziție continuă să ceară timp de emisie la postul public de televiziune „Moldova 1”.

„Protestăm față de această lege a votului mixt, prin care se elimină principiul reprezentativității, protestăm față de neadmiterea noastră, a opoziției, la televiziunea publică”, a declarat Andrei Năstase, președintele Platformei „DA”, la începutul manifestației de protest.

Cele două partide de opoziție au organizat mai multe proteste față de schimarea sistemului electoral, ultimul având loc pe 17 septembrie 2017.

Sursă video: privesc.eu