Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Reprezentanții PAS: „Oponenții noștri…

VIDEO Reprezentanții PAS: „Oponenții noștri nu se vor da ușor bătuți și vor încerca să trișeze în procesul de numărare a voturilor”

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) fac primele declarații de presă după încheierea secțiilor de votare.

Liderul formațiunii Igor Grosu a mulțumit celor care „astăzi au mers și au votat pentru un viitor mai bun”. Acesta a apreciat că votul a venit pe fundalul „unor condiții vitrege”.

„Sunt sigur că marea majoritate aa oamenilor au dat un vot conștient, pentru un viitor mai bun”, a punctat Grosu.

În contextul rezultatelor sondajului telefonic prezentate de comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice care prezintă PAS ca fiind formațiunea care va lua majoritatea de voturi, Grosu a punctat că „Cel mai bun sondaj pentru mine sunt rezultatele alegerile”. Tot el a cerut reprezentanților birourilor electorale să fie foarte atenți în procesul de numărare a voturilor.

„Vom aștepta calm rezultatele finale. Le spun instituțiilor statului să vegheze în continuare, după 21:00, ca votul oamenilor să nu fie fraudat, furat. Oponenții noștri nu se vor da ușor bătuți și vor încerca să trișeze în procesul de numărare a voturilor. Rog reprezentanții birourilor electorale să fie foarte atenți”, a mia spus Igor Grosu.

Știrea se actualizează…

Astăzi, 11 iulie 2021, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al XI-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Cetățenii aleg o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Secțiile de votare din țară și-au început activitatea la ora 7:00 și s-au închis la ora 21:00, ora Moldovei.

3 287 140 cetățeni cu drept de vot au fost așteptați la urne să aleagă componența viitorului Parlament de la Chișinău, să decidă cine va ocupa cele 101 fotolii de deputat, pentru un mandat de 4 ani.

În cursă sunt înregistrați 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent.