Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Slusari anunță „nume cunoscute”…

LIVE Slusari anunță „nume cunoscute” care au beneficiat de furtul miliardului

Astăzi, la ora 13:30, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare au primit un document privind beneficiarii miliardului furat și și-au asumat riscul să facă publice anumite nume de persoane și companii din raportul Kroll, chiar dacă a fost o restricție.

„Putem să confirmăm oficial că în raportul Kroll este numele Vlad Plahotniuc. El este principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi se află gruparea lui Filat. Figurează Ilan și Ilona Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova, aproape toată fracțiunea”, a declarat Alexandru Slusari, președintele comisiei, menționând că despre sume va vorbi doar dacă cineva îl va da în judecată.

La fel, mai figurează, potrivit lui Slusari, mai multe companii ale lui Plahotniuc, dar și nume precum: Vladimir Novosadiuc, Gabriel Stati, Olga Bondarciuc, Petru Lucinschi și alții.

Au fost enumerate companiile: Prime Management, OTIV Prime, Prime TV, Finpar Invest, Basconslux și Gemenii.

Potrivit lui Lilian Carp, nu în zadar sunt ridicate imunitățile unor deputați.

„Dacă ar fi fost Vlad Plahotniuc, cred că procurorul ar fi venit și după el”, a sugerat deputatul ACUM.

Totodată, Slusari acuză „procuratura lui Harunjen” că nu a dorit să colaboreze și a refuzat să prezinte aceste informații.

Documentul nu va fi publicat.

Anterior, pe mai multe companii ale fostului lider democrat au fost aplicate sechestre.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, afirma la începutul lunii că raportul Kroll nu va ajuta prea mult la depistarea persoanelor implicate în frauda bancară.