Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința Parlamentului. Președinta Maia…

LIVE Ședința Parlamentului. Președinta Maia Sandu, de la tribuna Legislativului: „În 2030, R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE. Avem susținerea statelor UE”

Deputații se întrunesc vineri, 17 martie, în ședință plenară pentru a continua examinarea subiectelor aprobate de Biroul permanent al Parlamentului pe 13 martie. Pe ordinea de zi au fost incluse patru proiecte. Deputații vor examina în a doua lectură modificări la Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație și la Legea privind comerțului electronic.

UPDATE 11:58 Președinta Maia Sandu susține un discurs în Parlament.

„În 2030, R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți. Timp de trei decenii, Moldova condusă de diferite partide, politicieni, guverne a încercat să meargă pe mai multe drumuri. Adevărul este că toate au eșuat. În timp ce statele care au devenit membre ale UE în ultimele două decenii oferă acum bunăstare și siguranță pentru cetățenii lor, asigură dreptate, pensii și salarii bune, Moldova abia iese din captivitate. Captivitate în care ne-au sufocat ani la rând trădători, hoți și oligarhi (…)”, a spus Maia Sandu.