Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința CEC: Urmează să…

LIVE Ședința CEC: Urmează să fie stabilit numărul de mandate de consilier local pentru alegerile locale

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc în ședință ordinară. Vineri, 16 august, pe ordinea de zi sunt șase subiecte, care vizează constituirea Consiliilor electoral ale celor patru circumscripții electorale uninominale, stabilirea numărului de mandate de consilier local pentru alegerile locale generale din 20 octombrie și delegarea reprezentanților CEC la Ankara.

15:40. Ședința a luat sfârșit.

15:39. În perioada 14-18 septembrie, Dumitru Cecîrlan și Vladimir Șarban vor participa la un simpozion la Ankara, Turcia. A fost susținut proiectul de hotărâre.

15:36. A fost aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea numărului de mandate de consilier local pentru alegerile locale generale din 20 octombrie curent. Datele statistice care au stat la baza stabilirii acestora vor fi publicate de CEC într-un comunicat de presă.

15:19. A fost aprobat proiectul de hotărâre privind constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 50, la vest de Republica Moldova, care va avea 11 membri.

15:16. A fost aprobat proiectul de hotărâre privind constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 48, orașul Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender, care va avea nouă membri.

15:06. A fost aprobat proiectul de hotărâre privind constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 33, municipiul Chișinău, care va avea șapte membri.

15:05. A fost aprobat proiectul de hotărâre privind constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 17, orașul Nisporeni, care va avea nouă membri.