Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința CEC. Membrii CEC…

LIVE Ședința CEC. Membrii CEC au aprobat proiectul privind aprobarea statelor de personal ale aparatelor consiliilor electorale de circumscripție constituite pentru organizarea anticipatelor

Imagine-simbol

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc luni, 24 mai, în ședință. Pe ordinea de zi sunt programate nouă subiecte.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii CEC urmează să aprobe statele de personal ale aparatelor consiliilor electorale de circumscripție constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Tot în cadrul ședinței de astăzi, reprezentanții CEC vor examina proiectul cu privire la degrevarea de atribuțiile de la locul de muncă permanent și convocarea unor membri ai consiliilor electorale de circumscripție, constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, precum și acreditarea observatorilor internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate.

LIVE TEXT

15:10 Membrii CEC au aprobat ridicarea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Vinogradovca, raionul Taraclia.

15:09 A fot aprobat proiectul privind ridicarea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești

15:08 A fost aprobat proiectul cu privire la atribuirea lui Petru Căpățină unui mandat de consilier în Consiliul raional Hâncești.

15:07 A fost aprobat proiectul privind atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul raional Dubăsari.

15:06 A fost aprobat proiectul privind acreditarea observatorilor internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

15:05 Reprezentanții CEC au aprobat proiectul privind degrevarea de atribuțiile de la locul de muncă permanent și convocarea unor membri ai consiliilor electorale de circumscripție, constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

15:02 Membrii CEC au aprobat proiectul privind aprobarea statelor de personal ale aparatelor consiliilor electorale de circumscripție constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

15:01 Ordinea de zi a fost aprobată.

15:00 A început ședința CEC.

Pe 28 aprilie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului de la Chișinău și data la care urmează să fie organizate alegeri parlamentare anticipate – 11 iulie 2021.