Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Maia Sandu în cadrul…

VIDEO Maia Sandu în cadrul ultimei şedinţe de Guvern: „A fost o onoare şi o plăcere să lucrez cu dvs. Vă mulţumesc tare mult”

Guvernul demis prin moţiune de cenzură s-a întrunit astăzi, 14 noiembrie în şedinţă. Între timp la Parlament, candidatul desemnat de Igor Dodon, la funcţia de prim-ministru, Ion Chicu cere votul de încredere al Parlamentului pentru învestirea noului Guvern.

„Se pare că asta a fost ultima şedinţă a acestui Guvern. Dragi colegi, vreau să vă spun că pentru mine a fost o onoare şi o plăcere să lucrez cu dvs. Vă mulţumesc tare mult. Aţi fost şi sunteţi o echipă minunată. Mulţumesc ce aţi făcut pentru cetăţeni şi vă încurajez să lucrăm în continuare în interesul cetăţenilor. Sunt tare multe lucruri, pe care trebuie să le facem, astfel încât cetăţenii noştri să ajungă să trăiască într-o ţară a bunăstării şi într-o ţară în care se face dreptate”, a conchis Maia Sandu.

12.20: Şedinţa Guvernului s-a încheiat.

12.19: A fost aprobat proiectul Privind repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019 nr. 303/2018, prezentat de Ministra Finanțelor. Potrivit proiectului se vor repartiza, din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2019, către bugetele autorităților publice ocale transferuri cu destinație specială în sumă de 363.349 mii lei și alte transferuri curente cu destinație generală în sumă de 120.732 mii lei, în scopul acoperirii parțiale a cheltuielilor pentru implementarea prevederilor Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

12.17: Ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, prezintă cerererile de demisie a secretarilor de stat din Cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Voloc şi Ion Dodon.

12.16: În baza cererii depuse, Andrei Spînu este eliberat din funcția de Secretar al Guvernului.

12.14: De la şedinţă lipsesc 3 miniştri.

Ședința este programată pentru ora 12:00.

Între timp, la Parlament, Ion Chicu, desemnat ieri, 13 noiembrie, de președintele R. Moldova, Igor Dodon, în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, cere astăzi, 14 noiembrie, votul de încredere al Parlamentului de la Chișinău pentru învestirea noului Guvern.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați din PSRM și PD.