Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liderul PDM, Pavel Filip: „Astăzi…

Liderul PDM, Pavel Filip: „Astăzi am asistat la un nou episod din această telenovelă politică din R. Moldova”

Venind cu această moțiune, se face jocul celor care își doresc haos și dezordine în țară”. Afirmația aparține liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, după ce Platforma DA a înaintat în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Acesta a acentuat faptul că schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști.

Din puctul meu de vedere astăzi am asistat la un nou episod din această telenovelă politică din R. Moldova, doar că am senzația că nu toți actorii își înțeleg bine rolurile și nu sunt conștienți pe deplin de acțiunile și urmările acestora.

Regretăm că unii colegi din poziția veritabilă care s-au format ca partid și au venit pe valul nemulțumirii privind furtul miliardului au ales astăzi să se așeze la masă cu autorii și bineficarii acestei fraude”
, a declarat Filip.

Astăzi venind cu această moțiune ei fac jocul celor care își doresc haos și dezordine în țară. Constatăm că opoziția veritabilă se lasă antrenată într-o farsă ca într-un joc de domino„, a menționat Filip.

Platforma DA a înaintat în Parlament moțiunea de cenzură pe care a înaintat-o împotriva Guvernului Chicu. Documentul a fost citit de la tribuna Parlamentului de către liderul fracțiunii. Documentul a fost transmis Comisiei Juridice, iar potrivit legii, în următoarele 2 săptămâni, Parlamentul este obligat să dezbată moțiunea într-o sesiune extraordinară. Dacă va aduna cel puțin 51 de voturi, atunci Guvernul este demis.

Deocamdată, moțiunea a fost înaintată de deputații Platformei DA și cei de la PAS, care împreună au 25 de deputați. Anterior, cei de la PRO-Moldova au anunțat că o vor susține, fiind vorba de încă 14 deputați. Și Partidul Șor a dat de înțeles că va vota, plus 9 legislatori. Dacă mai adunăm și votul lui Octavian Țîcu, este vorba despre un număr de 49 de deputați, dar în lipsa lui Ilan Șor, moțiunea ar putea fi votată de 48.