Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Textul moțiunii de cenzură înaintată…

Textul moțiunii de cenzură înaintată de Platforma DA și susținută de PAS

Platforma DA a înaintat moțiunea de cenzură pe care a înaintat-o împotriva Guvernului Chicu. Documentul a fost citit de la tribuna Parlamentului de către liderul fracțiunii. Alexandru Slusari s-a plâns de faptul că i-a fost oprit de mai multe ori microfonul în momentul prezentării acesteia.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi a motivat întreruperile pentru că Slusari ar fi depășit cele 5 minute acordate. În același timp, Greceanîi spune că, potrivit Regulamentului, ea ar fi fost cea care trebuia să citească moțiunea.

Cu toate acestea, documentul a fost transmis Comisiei Juridice, iar potrivit legii, în următoarele 2 săptămâni, Parlamentul este obligat să dezbată moțiunea într-o sesiune extraordinară. Dacă va aduna cel puțin 51 de voturi, atunci Guvernul este demis.

Deocamdată, moțiunea a fost înaintată de deputații Platformei DA și cei de la PAS, care împreună au 25 de deputați. Anterior, cei de la PRO-Moldova au anunțat că o vor susține, fiind vorba de încă 14 deputați. Și Partidul Șor a dat de înțeles că va vota, plus 9 legislatori. Dacă mai adunăm și votul lui Octavian Țîcu, este vorba despre un număr de 49 de deputați, dar în lipsa lui Ilan Șor, moțiunea ar putea fi votată de 48.

Vedeți mai jos textul moțiunii publicată de deputata Platformei DA, Maria Ciobanu.