Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Ședința CEC: Subiectul privind…

LIVE Ședința CEC: Subiectul privind înregistrarea lui Candu în calitate de concurent electoral, amânat

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) urmează să examineze cele nouă subiecte incluse în ordinea de zi a ședinței de joi, 17 septembrie. În cadrul ședinței, Andrian Candu, candidatul desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”, urmează a fi înregistrat oficial în cursa prezidențială care se va desfășura la 1 noiembrie 2020.

18:33. Subiectul privind înregistrarea lui Candu în cursa electorală a fost amânat pentru vineri, 18 septembrie, ora 15:00.

18:30. Andrian Candu solicită schimbarea raportorului. Președintele CEC, Dorin Cimil, a menționat că este necesară o formulare în scris în acest sens.

18:26. Vladimir Șarban propune reexaminarea unor obiecții și revenirea la acest subiect mâine.

18:22. Raportorul, Maxim Lebedinschi, menționează că în unele raioane nu au fost recunoscute ca valide cel puțin 600 de semnături, numărul necesar. Acesta propune ca Andrian Candu să nu fie înregistrat în calitate de concurent electoral.

Conform prevederilor Codului electoral, pentru a fi înregistraţi de CEC, toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al R. Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 şi nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova. Se consideră conforme cu această prevedere unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.

18:10: Sergiu Gurduza: „Deja stăm două ore la un subiect”.

17.15. „Datele corespund ale unui cetățean care astăzi nu mai este în viață. Numărul de identitate aparține alte parsoane, care acum nu mai este în viață”, a susținut Maxim Lebedinschi, membru CEC.

17.40. Potrivit membrilor CEC, la o persoană din lista de semnături depuse de grupul de inițiativă a Partidul Politic „PRO MOLDOVA” ar fi fost completate datele incorect.

16.15. Se examinează cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”, a simbolului electoral și de confirmare a reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul).

16.14. A fost aprobat proiectul cu privire la responsabilităţile suplimentare ale unor autorităţi ale administraţiei publice centrale, ale autorităților administrației publice locale, precum şi ale unor instituţii, ce ţin de asigurarea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

16.04. A fost aprobată ordinea de zi.